Basiscursus fotografie

In deze cursus leer je de basis technieken van de fotografie. Hoe werkt de camera en wat zijn de verschillende instellingen. Begrippen die aan bod komen zijn o.a. sluitertijd, diafragma, scherptediepte, ISO waarden, witbalans, lichtmetingen, objectieven en belichting. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten leer je je camera goed kennen en leer je meer over de compositie en zeggingskracht van je foto.

Voor het volgen van deze cursus is een spiegelreflexcamera of een geavanceerde compactcamera (sluitertijd en diafragma moeten kunnen worden ingesteld) nodig. Dit kan een analoge camera zijn of een digitale.

Fotografie gevorderd

In deze cursus gaan we verder in op de inhoudelijke en creatieve aspecten van de fotografie. Eerst worden de basistechnieken uit de basiscursus kort herhaald. Daarna gaan we aan de hand van gerichte thema’s en opdrachten foto’s maken. Deze foto’s worden in de les besproken. Thema’s die aan bod zullen komen zijn o.a. landschaps-, portret-, studio-, reportage- en avond/nachtfotografie. Tijdens de lessen zullen we ook kijken naar het werk van verschillende andere fotografen.

1 daagse workshop Fotografie

In deze workshop leer je hoe je camera werkt en wat alle verschillende instellingen zijn. Begrippen die aan bod komen zijn o.a. sluitertijd, diafragma, scherptediepte, ISO waarden, witbalans en belichting.

S’ morgens wordt de theorie behandeld en leer je je camera goed kennen en s’ middags zullen we deze in de praktijk gaan brengen. Hiervoor gaan we afhankelijk van het weer naar een natuurgebied/ strand of naar een binnen locatie.

Tijdens de workshop is er genoeg tijd voor vragen en kan er meegedaan worden met een spiegelreflexcamera of een geavanceerde compactcamera (sluitertijd en diafragma moeten kunnen worden ingesteld) nodig. Dit kan een analoge camera zijn of een digitale.

Wanneer: Zaterdag 9 dec., 20 jan.,10 feb.,17 mrt. of een andere data in overleg.

Tijd: Zaterdag 9.00 – 16.30

Kosten: € 75,- (Incl. reader, koffie/thee en soep)

 

 De Basiscursussen Fotografie worden op op vier avonden (theorie) en 2 zaterdagochtenden (praktijk) gegeven. Deze worden in overleg met de opgegeven cursisten op een bepaalde avond van de week ingepland.

Tijd: (Avond) 19:30 – 21:30 uur (Zaterdag 9.30 – 12.30)

Kosten: € 145,- (Incl. reader, koffie/thee)

De Vervolgcursussen Fotografie worden op op vier avonden (theorie) en 2 zaterdagochtenden (praktijk) gegeven. Deze worden in overleg met de opgegeven cursisten op een bepaalde avond van de week ingepland.

Tijd: (Avond) 19:30 – 21:30 uur (Zaterdag 9.30 – 12.30)

Kosten: € 145,- (Incl. reader, koffie/thee)

Cursusvoorwaarden Cekust v.o.f.

Algemeen
Door u aan te melden voor een workshop/cursus, verklaard u akkoord te gaan met de volgende cursusvoorwaarden.

Inschrijving
U kunt zich aanmelden voor een cursus of workshop middels het inschrijfformulier op onze website, telefonisch, schriftelijk inschrijfformulier en email.
Deze inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en zijn bindend. U schrijft zich in voor de gehele cursus. Inschrijving voor een gedeelte van de cursus is niet mogelijk.

Aantal deelnemers
De workshop/cursus gaat van start bij voldoende belangstelling. Voor elke workshop/cursus geldt een minimum en maximum aantal deelnemers. Bij onvoldoende deelname berichten wij u uiterlijk een week vóór aanvang dat de cursus niet doorgaat.

Betaling
Door u aan te melden voor één van onze workshops/cursussen gaat u akkoord met onze cursusvoorwaarden en verplicht u zich tot het betalen van het volledige cursusgeld.

Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u binnen 1 week een bevestiging van uw inschrijving, een factuur, een routebeschrijving en nadere informatie omtrent de cursus/workshop.

Vóór de start van de workshop/cursus moet het totale cursusgeld door ons ontvangen zijn. Als de betaling binnen 1 week na start van de workshop/cursus nog niet door ons ontvangen is dan sturen wij een herinnering verhoogd met € 4,50 administratiekosten.

Annulering inschrijving
Annuleren van uw inschrijving kan schriftelijk tot 14 dagen vóór aanvang van de workshop/ cursus. U krijgt dan het door ons ontvangen cursusgeld minus € 15,- administratiekosten retour. Indien wij nog geen betaling van u hebben ontvangen dan brengen wij € 15,- administratiekosten in rekening.

Restitutie
Tot 14 dagen vóór aanvang van de workshop/cursus is restitutie van het cursusgeld minus
€ 15,- administratiekosten mogelijk. Daarna is geen restitutie meer mogelijk.
Met aantoonbare overmacht wordt rekening gehouden, zoals langdurige ziekte en verhuizing buiten een straal van 20 km van de cursus locatie. Defecten aan apparatuur (camera e.d.) die optreden vlak voor aanvang van de cursus en tijdens de cursus zijn geen reden tot annulering of restitutie van het cursusgeld of een deel daarvan. Volledige restitutie vindt plaats wanneer de cursus waarop u heeft ingeschreven, wegens onvoldoende belangstelling of om een andere reden niet doorgaat.

Aansprakelijkheid
Cekust fotografie kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor het uitvallen van workshops/cursussen door overmacht, zoals b.v. een ziek model of weersinvloeden of materiaalpech van onze zijde. Indien dit het geval is dan zal het volledige bedrag van de workshop of dat deel van de cursus dat niet door kon gaan aan u terugbetaald.

Cekust fotografie kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade die voortkomt uit het volgen van een workshop/cursus en/of gevolgen die voortvloeien uit het in de praktijk brengen van het geleerde.

Foto’s van cursisten
Tijdens de cursussen/workshops kunnen er foto’s worden gemaakt van de cursisten voor promotiemateriaal (b.v. krant, folders en website). Wanneer u hiervoor niet gefotografeerd wenst te worden dan kunt u dit aan het begin van de cursus/workshop kenbaar maken.

Foto’s van modellen
Foto’s die cursisten maken tijdens de cursussen/workshops van modellen of medecursisten mogen alleen voor eigen gebruik (portfolio) worden gebruikt. Ze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het model op welke wijze dan ook commercieel worden gebruikt. Of gepubliceerd op websites of andere media.

Foto’s die de modellen krijgen mogen ongewijzigd voor eigen gebruik (portfolio) worden gebruikt. Deze foto’s mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf op welke wijze dan ook commercieel worden gebruikt.