Familie-, groeps- en portretfotografie

 

Bij ons kunt u terecht voor verschillende vormen van Familie-, groeps- en portret fotografie. Wij kunnen bij ons in de fotostudio een opstelling maken of we kunnen op elke gewenste locatie foto’s maken.

Standaard maken wij bij ons in de fotostudio moderne, frisse foto’s met een witte achtergrond en een high key lichtopstelling. Maar er kan ook gekozen worden voor b.v een zwarte of een grijze achtergrond met een meer klassieke belichting. Of voor een hele andere fotografietechniek en dat is met het Wet plate collodion procedé.

 

Voordat wij met de fotosessie beginnen bespreken wij eerst uw wensen en de mogelijkheden die er zijn. Hoe u de foto’s aangeleverd wilt krijgen en/of op welk materiaal het afgedrukt moet worden en in welk formaat. We bespreken dan ook of de foto’s in kleur, zwart-wit, sepia of een duotoon moeten worden aangeleverd en of de foto in liggend, staand of vierkant formaat gemaakt moet worden. 

Een fotosessie duurt ongeveer een uur, maar we kijken zeker niet op de klok. Wij nemen altijd ruim de tijd en zeker als er kinderen mee zijn zorgen we ervoor dat zij zich eerst op hun gemak voelen.

Eventueel kunnen wij (tegen een meerprijs) kleine oneffenheden in de foto’s bijwerken (blauwe plekken, littekens, puistjes, etc.). 

 

Portfolio Familie-, groeps en portretfotografie

[nggallery id=1]

Wet plate collodion photography

Het Wet plate collodion procedé is één van de eerste analoge processen. Een in 1851 door Fredrick Scott Archer gepubliceerd procedé dat een beeld produceert op een glasplaat (Ambrotype) of een gelakte metalen plaat (ferrotype).

Het is een procedé dat heel veel tijd, rust en voorbereiding vraagt. Het voorbereiden van alle benodigde chemicaliën en het maken en schoonmaken van de te gebruiken fotodragers (glasplaten of zwart gelakt aluminium) kost tijd. Het is een procedé waarbij je te maken hebt met lange sluitertijden en daarom moet er tijdens het fotograferen rust zijn en wordt het hoofd gefixeerd in een hoofdsteun om beweging te voorkomen.    

Resultaat is een glas- of aluminium plaatje met een foto. Deze wordt met vernis behandeld en dan kun je hem zo ophangen en/of er kan een digitaal bestand van gemaakt worden.    

Geïnteresseerd in een Wet plate collodion portret of wilt u meer informatie kijk dan op www.cleovanmechelen.nl                                  

Diverse portretten met het Wet plate collodion procedé

[nggallery id=22]